Hoog rendement, lage kosten

Een warmtepomp werkt op elektriciteit. Maar in tegenstelling tot een 'klassieke' elektrische verwarming ligt het rendement véél hoger. Dat komt omdat u 'gratis' energie uit de buitenlucht of grondwarmte gaat oogsten en die omzet in comfortabele binnenwarmte.

Grote verschillen
Er zijn grote verschillen tussen verschillende merken en types warmtepompen. Dat heeft vooral te maken met de gebruikte technologie en de kwaliteit van de onderdelen. Een warmtepomp is een investering op langere termijn, en daarom is de keuze voor een hoge kwaliteit een dubbele winst: een hoog rendement én een lange levensduur.

Rendement meten
Het rendement van een warmtepomp wordt uitgedrukt in de "Seasonal Coefficient of Performance" of SCOP. Hoe hoger die SCOP, hoe efficiënter uw warmtepomp. Een SCOP van 3 betekent dat voor elke kW (kiloWatt) aan elektriciteit die het toestel verbruikt, er 3 kW aan warmte wordt afgegeven.

Warmtepompen met een SCOP van 4 of meer krijgen het A+ label. Al de units van Iseries hebben het A+ label voor verwarming en zelfs A++ voor koeling.
Vragen? Contacteer ons via info@euroclima.be of bel ons op 0474/033.841